Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πένες με τόνο και ελιές

Πένες με τόνο και ελιές
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 25 λεπτά.
Servings 4
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
  • 1 πακέτο (500 γρ.) πέννες ΗΛΙΟΣ
  • ½ φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι (χωρίς τα φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους, τα οποία θα κόψετε κονκασέ
  • 1 βαζάκι τόνος σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο (ή βασιλικό), ψιλοκομμένα (ή 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος ή ξερός βασιλικός, τριμμένος)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βράζω τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

  2. Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι και το σέλερι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Μετά προσθέτω το σκόρδο, το σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό (όχι παραπάνω, γιατί θα σκουρύνει και θα πικρίσει) και σβήνω με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μαζί με το χυμό τους. Ρίχνω περίπου 3/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι τα ντοματάκια σχεδόν να λιώσουν. Τότε προσθέτω τον τόνο και τις ελιές, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και λίγη ξερή ρίγανη και ανακατεύω. Μαγειρεύω για άλλα 7 - 8 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Ρίχνω το δυόσμο ή το βασιλικό (φρέσκο η ξερό) και ανακατεύω καλά.

  3. Στραγγίζω τα ζυμαρικά και τα ρίχνω στο σκεύος με τη σάλτσα. Μαγειρεύω για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: πεννες τονο ελιες

Σας ευχαριστώ!