Print Options:

Πένες με κρεμμύδια και ραντίτσιο

Πένες με κρεμμύδια και ραντίτσιο
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 20 20 mins Total Time: 35 mins
Servings 4
Υλικά
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φετάκια
  • 1 μικρό κεφάλι ραντίτσιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 180 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί ή τυρί κρέμα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. πέννες ριγέ, ΗΛΙΟΣ
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 120 γρ. μπέικον σε φέτες
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω al dente. Κρατάω 1 φλιτζάνι από το νερό και τα σουρώνω στο σουρωτήρι.

  2. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά, βάζω τις φέτες μπέικον και τις ροδίζω καλά και στις δύο πλευρές. Τις βγάζω και τις διατηρώ ζεστές.

  3. Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνω το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τα κρεμμύδια και το ραντίτσιο. Αλατίζω και σοτάρω για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο, το ξύδι και αλατίζω και πάλι. Μαγειρεύω ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και προσθέτω το κατσικίσιο τυρί (ή το τυρί κρέμα) και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω και αφήνω να πάρουν βράση τα υλικά. Αποσύρω από τη φωτιά.

  4. Πένες με κρεμμύδια και ραντίτσιο

    Μεταφέρω τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το μείγμα του τηγανιού, το μοσχοκάρυδο, το νερό που κράτησα από το βράσιμο των ζυμαρικών και την γραβιέρα. Διορθώνω το αλατοπίπερο και ανακατεύω καλά.
    Σερβίρω τα ζυμαρικά στα πιάτα και μοιράζω από 1-2 φέτες μπέικον στο καθένα.

Keywords: πένες, ζυμαρικά, κρεμμύδι, ραντίτσιο, κατσικίσιο τυρί, μακαρονάδα, γραβιέρα, μπέικον,

Σας ευχαριστώ!