Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω al dente. Κρατάω 1 φλιτζάνι από το νερό και τα σουρώνω στο σουρωτήρι.
Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά, βάζω τις φέτες μπέικον και τις ροδίζω καλά και στις δύο πλευρές. Τις βγάζω και τις διατηρώ ζεστές.
Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνω το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τα κρεμμύδια και το ραντίτσιο. Αλατίζω και σοτάρω για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο, το ξύδι και αλατίζω και πάλι. Μαγειρεύω ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και προσθέτω το κατσικίσιο τυρί (ή το τυρί κρέμα) και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω και αφήνω να πάρουν βράση τα υλικά. Αποσύρω από τη φωτιά.
Μεταφέρω τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το μείγμα του τηγανιού, το μοσχοκάρυδο, το νερό που κράτησα από το βράσιμο των ζυμαρικών και την γραβιέρα. Διορθώνω το αλατοπίπερο και ανακατεύω καλά.
Σερβίρω τα ζυμαρικά στα πιάτα και μοιράζω από 1-2 φέτες μπέικον στο καθένα.
Σας ευχαριστώ!