Print Options:

Πένες με κρέμα ψητής κολοκύθας, μήλο και σταφίδες

Πένες με κρέμα ψητής κολοκύθας, μήλο και σταφίδες
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 30 30 mins Total Time: 50 mins
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. πέννες ριγέ, Ήλιος
  • 1 κιλό κολοκύθα (καθαρό βάρος), κομμένη σε κύβους
  • ½ πιπεριά πράσινη, κομμένη σε φετάκια
  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε μικρά φετάκια
  • 50 γρ. σταφίδες Κορινθιακές
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κλωναράκια ρίγανη, φρέσκια
  • 1 κουτ. σούπας λιναρόσπορο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο και στρώνω στη λαμαρίνα ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί. Βάζω την κολοκύθα και τα ντοματίνια στη λαμαρίνα (δεν τα ανακατεύω μεταξύ τους), αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το μισό ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για για 30 λεπτά.

  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω al dente. Τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά.

  3. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και με ένα κουτάλι μεταφέρω τη μισή ποσότητα κολοκύθα στο μούλτι. Αλατίζω και πολτοποιώ μέχρι να γίνει κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τα υπόλοιπα κομμάτια κολοκύθας, τα ντοματίνια, την πιπεριά, το σέλερι και το μήλο.

  4. Πένες με κρέμα ψητής κολοκύθας, μήλο και σταφίδες

    Ρίχνω τις πένες, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω με δύο κουτάλια. Προσθέτω τον λιναρόσπορο, την ρίγανη και τις σταφίδες, ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρω.

Keywords: πένες, κολοκύθα, σταφίδες, μήλο, ντοματίνια, σαλατοφαγητό, εύκολο,

Σας ευχαριστώ!