Print Options:

Πένες γκρατέν με φέτα, ελιές και ντομάτες λιαστές

Πένες γκρατέν με φέτα, ελιές και ντομάτες λιαστές
Ratings 5 from 1 votes
Time
Prep Time: 30 30 mins Cook Time: 15 15 mins Total Time: 45 mins
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. πέννες ριγέ, Ήλιος
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ολόκληρα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 150 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
  • 80 γρ. ελιές, σε φέτες
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Φύλλα από 1-2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • Λίγο αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 30 λεπτά.

  2. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω αλ ντέντε. Μεταφέρω τα ζυμαρικά με τρυπητή κουτάλα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύω. Προσθέτω τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα και τη μισή μοτσαρέλα, αλατοπιπερώνω και προσθέτω φύλλα φρέσκου βασιλικού.

  3. Πένες γκρατέν με φέτα, ελιές και ντομάτες λιαστές

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C ψήσιμο πάνω κάτω. Μεταφέρω τα ζυμαρικά σε λαδωμένο σκεύος και σκορπίζω την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Πασπαλίζω με τη ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο και ψήνω για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Keywords: πένες, ζυμαρικά, φέτα, μοτσαρέλα, λιαστές ντομάτες, ελιές, εύκολο,

Σας ευχαριστώ!