Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πάβλοβες ατομικές σε ποτήρια

Πάβλοβες ατομικές σε ποτήρια
<!-- [lt_recipe name="ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ" servings="6" prep_time="15M" summary="Ξεχάστε τα πολύπλοκα επιδόρπια με τις χρονοβόρες ετοιμασίες! Φτιάξτε αυτές τις πανεύκολες ατομικές πάβλοβες-αστραπή και εντυπωσιάστε με το πρωτότυπο σερβίρισμα σε ποτηράκια." print="yes" ingredients="250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά;60 γρ. ζάχαρη άχνη;400 γρ. μακεδονικός χαλβάς με γεύση βανίλια;περίπου 20 μπεζέδες (ροζέτες μαρέγκας που θα βρείτε -κατόπιν παραγγελίας ή μη- στα περισσότερα καλά ζαχαροπλαστεία);2 σακουλάκια μείγμα από κόκκινα φρούτα του δάσους, όπως μύρτιλα, βατόμουρα, φραγκοστάφυλα κ.ά. (θα τα βρείτε στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ αλλά και νωπά σε πολλά καλά μανάβικα και ζαχαροπλαστεία);λίγο έτοιμο σιρόπι κόκκινων φρούτων (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)" ]Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να φτιάξω αφράτη σαντιγί. Κόβω το χαλβά σε μικρά κομμάτια, τον ρίχνω το μπλέντερ και τον πολτοποιώ καλά, με τη διακοπτόμενη λειτουργία. Τον προσθέτω στη σαντιγί και ανακατεύω με μια μαρίζ, με μεγάλες κυκλικές κινήσεις, για να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του, μέχρι να φτιάξω μια ομοιογενή και αφράτη μους.;Σε ένα μεγάλο μπολ σπάω τους μπεζέδες σε μικρά κομμάτια (όχι τρίμμα).;Μοιράζω τη μισή ποσότητα κομματιών μπεζέδων σε 6 φαρδιά και χαμηλά γυάλινα ποτήρια (π.χ. για ουίσκι). Μοιράζω στα ποτήρια τα φρούτα και τα καλύπτω με τη μισή ποσότητα από τη μους χαλβά. Από πάνω στρώνω τα υπόλοιπα κομματάκια από τους μπεζέδες. Ρίχνω από πάνω τους την υπόλοιπη μους χαλβά, περιχύνω με λίγο σιρόπι και σερβίρω αμέσως.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Total Time: 15 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. μακεδονικός χαλβάς με γεύση βανίλια
  • περίπου 20 μπεζέδες (ροζέτες μαρέγκας που θα βρείτε -κατόπιν παραγγελίας ή μη- στα περισσότερα καλά ζαχαροπλαστεία)
  • 2 σακουλάκια μείγμα από κόκκινα φρούτα του δάσους, όπως μύρτιλα, βατόμουρα, φραγκοστάφυλα κ.ά. (θα τα βρείτε στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ αλλά και νωπά σε πολλά καλά μανάβικα και ζαχαροπλαστεία)
  • λίγο έτοιμο σιρόπι κόκκινων φρούτων (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
Εκτέλεση
  1. Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να φτιάξω αφράτη σαντιγί. Κόβω το χαλβά σε μικρά κομμάτια, τον ρίχνω το μπλέντερ και τον πολτοποιώ καλά, με τη διακοπτόμενη λειτουργία. Τον προσθέτω στη σαντιγί και ανακατεύω με μια μαρίζ, με μεγάλες κυκλικές κινήσεις, για να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του, μέχρι να φτιάξω μια ομοιογενή και αφράτη μους.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάω τους μπεζέδες σε μικρά κομμάτια (όχι τρίμμα).

  3. Μοιράζω τη μισή ποσότητα κομματιών μπεζέδων σε 6 φαρδιά και χαμηλά γυάλινα ποτήρια (π.χ. για ουίσκι). Μοιράζω στα ποτήρια τα φρούτα και τα καλύπτω με τη μισή ποσότητα από τη μους χαλβά. Από πάνω στρώνω τα υπόλοιπα κομματάκια από τους μπεζέδες. Ρίχνω από πάνω τους την υπόλοιπη μους χαλβά, περιχύνω με λίγο σιρόπι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: παβλοβες ατομικες σε ποτηρια

Σας ευχαριστώ!