Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πατατούλες ψητές με κρέμα καπνιστής πέστροφας

Πατατούλες ψητές με κρέμα καπνιστής πέστροφας
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 55 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 - 700 γρ. μικρές πατατούλες για φούρνο, κατά προτίμηση βιολογικές, πλυμένες και καλά βουρτσισμένες, με τη φλούδα τους, κομμένες στη μέση
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη (ή την υπέροχα μυρωδάτη καπνιστή που θα βρείτε σε όλα τα μπαχαράδικα)
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιναδρο, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κρέμα πέστροφας
  • 1 φιλέτο καπνιστής πέστροφας (αποτελείται από τη μισή πέστροφα, χωρίς δέρμα και κόκαλα –θα τη βρείτε συσκευασμένη σε κενό, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. σούπας καλής ποιότητας μαγιονέζα
  • 3 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βάζω τις κομμένες πατατούλες σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, τις περιχύνω με το ελαιόλαδο και τις πασπαλίζω με την πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή), τη σκόνη κόλιανδρου, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου τις πατάτες μέσα στο ταψί και τις απλώνω ξανά σε μονή στρώση. Τις ψήνω για 45 - 55 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Για την κρέμα καπνιστής πέστροφας
  3. Ρίχνω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν ένας λείος και αφράτος πολτός.

  4. Σερβίρω τις πατάτες σαν συνοδευτικό και βάζω την κρέμα πεστροφας σε ένα μπολάκι, για να βάλει ο καθένας όση ποσότητα επιθυμεί.

Keywords: πατατουλες ψητες κρεμα καπνιστης πεστροφας

Σας ευχαριστώ!