Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πατατόπιτα

Πατατόπιτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 750 γρ. πατάτες βρασμένες με τη φλούδα (τις οποίες τις ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμη ζεστές)
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα θρυματισμένη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • λίγο θυμάρι
  • λίγη ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Πολτοποιώ τις πατάτες να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά στον πουρέ και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.

  2. Η πίτα θα πρέπει να έχει ύψος 4 – 5 εκ., γι’ αυτό φροντίζω να έχω το ανάλογο ταψάκι.
    Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά. Την κόβω σε τριγωνάκια και τη σερβίρω ζεστή ή κρύα.

Keywords: πατατοπιτα

Σας ευχαριστώ!