Print Options:

Πατατόπιτα

Πατατόπιτα
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 30 mins Cook Time: 40 mins Total Time: 1 hr 10 mins
Servings 8
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 750 γρ. πατάτες βρασμένες με τη φλούδα (τις οποίες τις ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμη ζεστές)
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα θρυματισμένη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • λίγο θυμάρι
  • λίγη ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Πολτοποιώ τις πατάτες να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά στον πουρέ και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.

  2. Η πίτα θα πρέπει να έχει ύψος 4 – 5 εκ., γι’ αυτό φροντίζω να έχω το ανάλογο ταψάκι.
    Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά. Την κόβω σε τριγωνάκια και τη σερβίρω ζεστή ή κρύα.

Keywords: πατατοπιτα
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/patatopita/

Σας ευχαριστώ!