Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πατάτες με χρυσαφένια κρούστα παρμεζάνας

Πατάτες με χρυσαφένια κρούστα παρμεζάνας
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 70 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 26 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 10 – 12 μέτριου μεγέθους πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
  • ελαιόλαδο
  • 1 – 1½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοτριμμένη παρμεζάνα (την τρίβουμε από την πιο ψιλή πλευρά του τρίφτη ώστε να γίνει σαν ψίχουλα)
Εκτέλεση
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blank

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
    Ξεφλουδίζω και κόβω κατά μήκος στη μέση τις πατάτες. Με ένα πιρούνι τις «γδέρνω» καλά, μέχρι να αποκτήσουν λεπτές και πυκνές χαρακιές από τα δόντια του πιρουνιού (εναλλακτικά, τις χαράζω με βαθιές και πολύ πυκνές τομές με ένα κοφτερό μαχαιράκι). Τις βάζω σε μια λαμαρίνα φούρνου, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και με ένα πινέλο τις αλείφω με μπόλικο ελαιόλαδο (απλό ή αρωματισμένο με σκόρδο ή άλλο μυρωδικό). Ψήνω τις πατάτες για 40 λεπτά, αλείφοντάς τις κατά διαστήματα με ελαιόλαδο.

  2. blank

    Βγάζω το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζω καλά τις πατάτες με την παρμεζάνα. Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για άλλα 40 λεπτά, μέχρι οι χαρακιές στις πατάτες να αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα από τη λιωμένη παρμεζάνα.
    Προσοχή, δεν γυρνάω τις πατάτες στη διάρκεια του ψησίματος. Τις σερβίρω ζεστές, πριν κρυώσει το τυρί.

Keywords: πατατες χρυσαφενια κρουστα παρμεζανας

Σας ευχαριστώ!