Print Options:

πατατες γεμιστες με χωριατικο λουκανικο και ψητα λαχανικα

Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 1 hour Cook Time: 20 min Rest Time: 1 min Total Time: 1 hr 21 mins
Servings 6
Best Season Suitable throughout the year
Description
Τα χωριάτικα λουκάνικα είναι ιδιαίτερα λιπαρά και συμπληρώνουν τα τα ψητά λαχανικά και τις πατάτες. Ένα τέλειο μεζεδάκι για μπύρα ή ουζάκι.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 6 μεγάλες πατάτες (όσο γίνεται πιο ισομεγέθης)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μικρό κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ (στραγγισμένα από το χυμό τους)
  • 2 κουτ. σούπας άνιθο, ψιλοκομμένο + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο των πατατών και για το σερβίρισμα
Instructions
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  2. blankΠλένω καλά τις πατάτες τις σκουπίζω και με ένα πηρούνι της τρυπάω σε 2-3 σημεία. Τις αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και της ψήνω (στο μεσαίο ράφι του φούρνου) για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Όση ώρα ψήνονται οι πατάτες προετοιμάζω την γέμιση.
  3. blankΒάζω ένα μεγάλο τηγάνι με ραβδώσεις στη φωτιά και το αφήνω να κάψει καλά. Ραντίζω τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις καπνίσει βάζω τα λουκάνικα και τα ψήνω γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδίσουν καλά σε όλες τις μεριές. Βγάζω τα λουκάνικα και χωρίς να καθαρίσω το σκεύος απλώνω τις φέτες του κρεμμυδιού, τις αφήνω να ψηθούν για 2-3 λεπτά και μετά τις σπρώχνω προς τα πλάγια του σκεύους και βάζω στο κέντρο τα μανιτάρια τα οποία τα ψήνω για 1-2 λεπτά. Σπρώχνω και τα μανιτάρια στην άκρη και βάζω σε σειρές τις λωρίδες πιπεριάς και κολοκυθιού. Αφού έχουν ψηθεί όλα τα λαχανικά, τα επαναφέρω στο κέντρο του σκεύους, αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα ντοματάκια στραγγιγμένα από το χυμό τους και τον άνιθο. Ανακατεύω καλά και αποσύρω από τη φωτιά.
  4. blankΚόβω τα λουκάνικα πρώτα κάθετα στη μέση, και κατόπιν σε λεπτά μισοφέγγαρα φετάκια και τα προσθέτω στα ψητά λαχανικά.
  5. blankΒγάζω τις πατάτες από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν τόσο όσο να μπορώ να τις πιάσω.
  6. blankΚόβω ένα μικρό καπάκι από τα πλάγια της πατάτας και με ένα πηρούνι ξύνω το εσωτερικό της, όσο πιο πολύ μπορώ (δεν το αφαιρώ από την πατάτα). Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετώ τις πατάτες στο σκεύος που θα τις σερβίρω και μοιράζω τη γέμιση με τα λουκάνικα και τα σοταρισμένα λαχανικά. Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον άνιθο και σερβίρω.
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 6


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: πατατες γεμιστες χωριατικο λουκανικο ψητχανικα

Σας ευχαριστώ!