Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Παστουρμαδόπιτα

Παραδοσιακή παστουρμαδόπιτα

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή

Παστουρμαδόπιτα, Πίτα Καισάρειας, Παστουρμανλί

Υλικά
  • 6 φύλλα ζύμης χωριάτικης (έτοιμη στο εμπόριο) ή 8 φύλλα ζύμης γιουφκά ανάλογου μεγέθους (σε συγκεκριμένα ντέλι)
  • 13-15 (120 -150 γρ. περίπου) φετούλες παστουρμά (χωρίς το τσιμένι)
  • 350 γρ. κασέρι, κομμένo σε λεπτές φέτες
  • 2 ντομάτες ώριμες, αλλά όχι λιωμένες
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες καλά ξεπλυμένες και στραγγισμένες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
  1. Κόβω τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και αφαιρώ τα σπόρια.
    Λαδώνω ένα ταψάκι και στρώνω 3 φύλλα ζύμης τα οποία λαδώνω ενδιάμεσα. Αραδιάζω τις φετούλες παστουρμά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Συνεχίζω με τις μισές φετούλες κασέρι, τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζω με τις λιαστές ντομάτες. Κατόπιν σειρά έχουν οι ροδέλες από τις πιπεριές και τέλος οι υπόλοιπες φέτες κασέρι. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζω την πίτα με τα 3 υπόλοιπα φύλλα ενώ δεν ξεχνάω να λαδώσω  ενδιάμεσα. Λαδώνω καλά το τελευταίο φύλλο και πασπαλίζω με μαύρο σουσάμι.

  2. Ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 λεπτά .
    Σερβίρω την πίτα ζεστή.

Keywords: παστουρμαδοπιτα

Σας ευχαριστώ!