Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Παστέλι με σουσάμι, αμύγδαλα και φυστίκια

Παστέλι με σουσάμι, αμύγδαλα και φυστίκια
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Rest Time: 3 ώρα Total Time: 3 ώρες 5 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 550 γρ. μέλι Aκακίας, Melira
  • 100 γρ. βιολογικό θυμαρίσιο μέλι, Melira
  • 550 γρ. σουσάμι ωμό
  • 100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φυστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Κανέλα, σκόνη
Εκτέλεση
  1. Βάζω το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το καβουρδίζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και να μοσχομυρίσει. Προσθέτω τα αμύγδαλα και τα φυστίκια και συνεχίζω για 2 λεπτά ακόμη. Μεταφέρω το σουσάμι σε ένα μπολ (αν το αφήσω στο τηγάνι θα συνεχίζει να ψήνετε).

  2. Βάζω τα δύο μέλια σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ρευστά. Αδειάζω το μέλι στο μπολ το σουσάμι, προσθέτω τα ξύσματα και ανακατεύω καλά.

  3. Αδειάζω το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζω με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Αφήνω το παστέλι για τουλάχιστον 3 ώρες σε δροσερό μέρος να σφίξει καλά.

  4. Αφαιρώ το επάνω αντικολλητικό χαρτί και με ένα μαχαίρι, κόβω σε κομμάτια.

Keywords: παστέλι, σουσάμι, αμύγδαλα, μέλι, φυστίκια,

Σας ευχαριστώ!