Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Paris-Brest με αφράτη κρέμα τυριού

Paris-Brest με αφράτη κρέμα τυριού
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 27 λεπ Total Time: 57 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 100 ml γάλα
  • 100 ml νερό
  • 120 g Lurpak βούτυρο
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • Για την κρέμα τυριού
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 g Lurpak βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (350-400 γρ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τα φρούτα
  • 300 γρ. κόκκινα φρούτα κατεψυγμένα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο)
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 2 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση
    Για τα σου
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνω να πάρουν βράση και να λιώσει το βούτυρο και ρίχνω μονομιάς το αλεύρι. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε σφιχτή ζύμη. Αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Βάζω την ζύμη στον κάδο του μίξερ και αρχίζω να δουλεύω τη ζύμη με τον γάντζο. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά (ρίχνω το επόμενο, αφού έχει ενσωματωθεί το προηγούμενο) και να δημιουργηθεί μια απαλή, κρεμώδης ζύμη.

  3. Μεταφέρω τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.

  4. Φτιάχνω στρογγυλά δαχτυλίδια (περίπου 15-18, ανάλογα με το μέγεθος) και τα ψήνω για 10 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 20-25 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

  5. Για την κρέμα
  6. Βάζω το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και τελευταίο το τυρί κρέμα. Ανακατεύω για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη. Το αφήνω μέχρι την ώρα της συναρμολόγησης.

  7. Για τα φρούτα
  8. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα κόκκινα φρούτα, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το διαλυμένο κορν φλάουρ. Μαγειρεύω ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσουν.

  9. Συναρμολόγηση
  10. Με ένα πριονωτό μαχαίρι, κόβω τα «δαχτυλίδια» οριζόντια στη μέση. Με ένα κουταλάκι βάζω λίγα κόκκινα φρούτα και με την κρέμα καλύπτω ολόγυρα. Σκεπάζω με το δεύτερο κομμάτι σου και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Note

Μάθε την ιστορία του Paris Brest εδώ

Keywords: Paris Brest, τυρί κρέμα, γαλλικό γλυκό, κόκκινα φρούτα, ζαχαρούχο γάλα,

Σας ευχαριστώ!