Ανάλαφρη και πεντανόστιμη συνταγή με ζυμαρικά και τρυφερό σπανάκι αλλά και παντζαρόφυλλα. Η κρέμα δίνει την πλούσια και χορταστική γεύση.
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
400 γρ. παπαρδέλες
350 γρ. σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο), πλυμένο, στεγνωμένο και χοντροκομμένο
100 γρ. μικρά παντζαρόφυλλα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας Lurpak Soft
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
Βράζω τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, al dente.
Σε ένα μικρό μπολ βάζω το τυρί κρέμα, το γάλα και τη μουστάρδα. Προσθέτω 1 κουτάλα νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και ανακατεύω καλά.
Παράλληλα, ζεσταίνω σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το Lurpak Soft και ροδίζω το κρεμμύδι. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτω το σκόρδο και 1 λεπτό μετά, σβήνω με το κρασί. Προσθέτω το σπανάκι και τα παντζαρόφυλλα και ανακατεύω μέχρι να πέσει ο όγκος τους και να μαραθούν. Αλατοπιπερώνω και αδειάζω το μείγμα του τηγανιού στο μπολ με την κρέμα τυριού. Προσθέτω και τις παπαρδέλες και ανακατεύω απαλά.