Print Options:

Pancakes με λούπινα

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 15 15 mins Total Time: 25 mins
Servings 4
Υλικά
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. σόδα μαγειρική
  • 2 αυγά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. λούπινα σε άλμη
  • Μάραθος, ψιλοκομμένο
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • Για τη σάλτσα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Μάραθος, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τα pancakes
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, τα λούπινα καλά στραγγισμένα από την άλμη τους, λίγο ψιλοκομμένο μάραθο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα.

  2. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε από το μείγμα, μια μεγάλη κουταλιά (με μικρή κουτάλα της σούπας), σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί από κάτω και να πήξει ελαφρά η επιφάνεια. Ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε την πίτα για να ροδίσει και από την άλλη πλευρά. Μεταφέρουμε το πανκέικ σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

  3. Για τη σάλτσα
  4. Σε ένα μπολάκι δουλεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι και το τυρί κρέμα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα, αραιώνουμε με λίγο νερό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μάραθο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τα πανκέικς.

Note

Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ

Keywords: πανκέικς, pancakes, λούπινα, εύκολο, γιαούρτι, τυρί κρέμα,

Σας ευχαριστώ!