Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πανακότα με γιαούρτι και σιρόπι κόκκινων φρούτων

Πανακότα με γιαούρτι και σιρόπι κόκκινων φρούτων
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 25 λεπ Rest Time: 6 ώρα Total Time: 6 ώρες 25 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Εύκολο και δροσερό γλυκάκι για όλες τις εποχές.
Υλικά
  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 3 φύλλα ζελατίνη
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια ή μια κάψουλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  • Για το σιρόπι
  • 300 γρ. ανάμεικτα κόκκινα φρούτα (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Μουλιάζω τα φύλλα της ζελατίνης στο γάλα. Χαράζω κατά μήκος το μπαστουνάκι βανίλιας, ξύνω τα μαύρα σποράκια με ένα μαχαιράκι.

  2. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτω τα σποράκια και τα μπαστουνάκια της βανίλιας. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Στραγγίζω τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνω στην κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα που είχα τη ζελατίνη. Ανακατεύω καλά, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το γιαούρτι και τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού.

  3. Αφαιρώ τα μπαστουνάκια της βανίλιας και ρίχνω το μείγμα σε μια φόρμα ή το μοιράζω σε ατομικά φορμάκια.
    Αφήνω την πανακότα για 6 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο για να πήξει.

  4. Για να ξεφορμάρω εύκολα, βουτάω τη φόρμα σε ζεστό νερό για 1 λεπτό. Συνοδεύω την πανακότα με σιρόπι κόκκινων φρούτων.

Keywords: πανακοτα γιαουρτι σιροπι κοκκινων φρουτων

Σας ευχαριστώ!