Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πανακότα γιαουρτιού με γλυκό κουταλιού κυδώνι

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 λεπ Rest Time: 6 ώρα Total Time: 6 ώρες 21 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για την πανακότα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 3 φύλλα (των 2 γρ.) ζελατίνη
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια ή μια κάψουλα
  • 2 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού κυδώνι, στραγγισμένο καλά από το σιρόπι και ψιλοκομμένο
  • Για το σερβίρισμα
  • 3 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού κυδώνι
Εκτέλεση
  1. Μουλιάζω τα φύλλα της ζελατίνης στο γάλα. Χαράζω κατά μήκος το μπαστουνάκι βανίλιας, ξύνω τα μαύρα σποράκια με ένα μαχαιράκι.

  2. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτω τα σποράκια και τα μπαστουνάκια της βανίλιας. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Στραγγίζω τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνω στην κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα που είχα τη ζελατίνη. Ανακατεύω καλά, προσθέτω το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κυδώνι και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν με το μίγμα.

  3. Αφαιρώ τα μπαστουνάκια της βανίλιας και μοιράζω το μείγμα σε ατομικά φορμάκια.
    Αφήνω την πανακότα για 6 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο για να πήξει.
    Για να ξεφορμάρω εύκολα, βουτάω τη φόρμα σε ζεστό νερό για 1 λεπτό.
    Συνοδεύω την πανακότα με γλυκό κουταλιού κυδώνι.

Keywords: πανακοτα γιαουρτιου γλυκο κουταλιου κυδωνι

Σας ευχαριστώ!