Print Options:

Palmier με πελτέ και κασέρι

Palmiers με κασέρι και σουσάμι
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 18 18 mins Total Time: 33 mins
Servings 25
Υλικά
  • 1 φύλλo σφολιάτα
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 50 γρ. πελτέ, Κύκνος
  • 80 γρ. κέτσαπ 0%, Κύκνος
  • 30 ml πετιμέζι
  • Φύλλα από ¼ ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σουσάμι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
  1. Πασπαλίζω με αλεύρι μια επιφάνεια εργασίας και απλώνω το φύλλο σφολιάτας. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον πελτέ, την κέτσαπ και το πετιμέζι. Απλώνω το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Σκορπίζω το κασέρι και το βασιλικό.

  2. Αλατοπιπερώνω και πιέζω λίγο με τις παλάμες μου για να μισοκολλήσουν τα υλικά στο μείγμα.

  3. Τυλίγω τη μια πλευρά του φύλλου σε ρολό σταματώντας στο κέντρο. Τυλίγω και την δεύτερη πλευρά του φύλλου, φέρνοντας το ρολό να κολλήσει δίπλα στο πρώτο.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.

  4. Palmiers με κασέρι και σουσάμι

    Κόβω το ρολό σε φέτες με πάχος 1½-2 εκ. Τις αλείφω με ελάχιστο νερό και τις πανάρω στο σουσάμι. Αραδιάζω τις φέτες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
    Ψήνω τα παλμιέ στο φούρνο για 15-18 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Keywords: palmier, κασέρι, σουσάμι, κέτσαπ, πελτές, πετιμέζι, βασιλικός, εύκολο, snack,

Σας ευχαριστώ!