Print Options:

Παϊδάκια αρνίσια μαριναρισμένα σε κρεμμυδόζουμο

Παϊδάκια αρνίσια μαριναρισμένα σε κρεμμυδόζουμο
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 15 15 mins Rest Time: 1 1 hr Total Time: 1 hr 25 mins
Servings 4
Υλικά
  • 1½ κιλό παϊδάκια αρνίσια, Μπούμπας κρέατα Ηπείρου
  • 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, καθαρισμένα
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 100 ml κρέμα βαλσαμικού
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μείγμα ανάμεικτων πιπεριών
Εκτέλεση
  1. Τρίβω τα κρεμμύδια στον τρίφτη και μετά τα βάζω σε ένα λεπτό σουρωτήρι. Βάζω τα παϊδάκια σε ένα φαρδύ σκεύος και κρατώντας το σουρωτήρι επάνω από το σκεύος, ανακατεύω με ένα κουτάλι ώστε να βγει όσο περισσότερο κρεμμυδόζουμο γίνεται.

  2. Ραντίζω με το μπαλσάμικο, πασπαλίζω με τα ξερά μυρωδικά και προσθέτω το πετιμέζι. Ρίχνω και τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνω και φορώντας γάντια ανακατεύω καλά τα παϊδάκια να βραχούν καλά. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να μαριναριστούν για 1 ώρα.

  3. Μεταφέρω τα παϊδάκια σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω στο γκριλ του φούρνου για 9-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
    Τα σερβίρω αμέσως με πατάτες τηγανητές.

Keywords: παϊδάκια, αρνάκι, μαρινάδα, κρεμμύδια, Τσικνοπέμπτη, πετιμέζι, μπαλσάμικο,

Σας ευχαριστώ!