Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Παγωτό χαλβάς με αλατισμένα φυστίκια

Παγωτό χαλβάς με αλατισμένα φυστίκια
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 5 λεπ Rest Time: 10 ώρα Total Time: 10 ώρες 25 λεπτά.
Servings 6
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 350 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 30 γραμμάρια ταχίνι
  • 100 γραμμάρια χαλβάς βανίλια (κομμένο σε μικρούς κύβους)
  • 60 γραμμάρια φυστίκια πίνατς, αλατισμένα + λίγα επιπλέον για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους με την άχνη. Προσθέτω με αργή ροή την καυτή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρω το μείγμα στο κατσαρολάκι και ξαναβάζω σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύω ανακατεύοντας για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.

  2. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ταχίνι και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά και αφήνω την κρέμα να κρυώσει. Την μεταφέρω σε μεταλλικό σκεύος και βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες.

    Βγάζω το παγωτό από την κατάψυξη, το αφρατεύω με το σύρμα και προσθέτω τον χαλβά και τα φυστίκια. Επαναφέρω στην κατάψυξη για 8 ώρες ή όλο το βράδυ.

Note

Για την σάλτσα σοκολάτας
Ζεσταίνω 120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Σπάω 80 γρ. σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό, προσθέτω ½ κουτ. γλυκού βανίλια και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

Keywords: παγωτό με χαλβά,φιστίκια,καλοκαιρινό γλυκό με χαλβά,παγωτό χαλβάς με αλατισμένα φυστίκια

Σας ευχαριστώ!