Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Παγωτό γιαούρτι στρατσιατέλα

Παγωτό γιαούρτι στρατσιατέλα
Αξιολογήσεις 2.8 από 2 ψήφους
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Rest Time: 7 ώρα Total Time: 7 ώρες 30 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
  • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο (1 κουτί)
  • 5 ασπράδια αυγών
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας, χοντροκομμένη
Εκτέλεση
  1. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, και την κρατάω στο ψυγείο. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενώνω μαλακά τη σαντιγί με τη μαρέγκα ,κάνοντας κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να μην πέσει ο όγκος.

  2. Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνω το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτω σε δόσεις τη σαντιγί και ανακατεύω μαλακά, απαλά και κυκλικά να ενωθούν τα μίγματα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

  3. Σε μεταλλικό μπολ –ειδικό για κατάψυξη – ή σε πλαστικό ρίχνω σε στρώσεις το μίγμα παγωτού και ενδιάμεσα τη σοκολάτα τριμμένη ή λιωμένη σε μπεν μαρί. Παγώνω στην κατάψυξη για 6-7 ώρες.

Keywords: παγωτό γιαούρτι στρατσιατέλα

Σας ευχαριστώ!