Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Παγωτό κασσάτο σεμιφρέντο με φρέσκα και ζαχαρωμένα φρούτα

Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 7 λεπ Rest Time: 5 ώρα Total Time: 5 ώρες 7 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 500 γρ. ρικότα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος, καλά παγωμένη
  • 150 ml γάλα ζαχαρούχο
  • 40 γρ. κόντιτα (ψιλοκομμένα φρουί γλασέ)
  • 100 γρ. φρέσκα φρούτα (κεράσια, φράουλες, ροδάκινο)
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • Για το σερβίρισμα
  • Χρωματιστή τρούφα
  • Κόκκινα φρούτα
Εκτέλεση
  1. Στρώνω με μεμβράνη μια φόρμα για κέικ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μακρότενη φόρμα) και την αφήνω στην άκρη.

  2. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει υφή γιαουρτιού.

  3. Βάζω σε ένα άλλο μπολ τη ρικότα, την βανίλια και το γάλα και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ενωθούν και να γίνουν κρέμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω σε 2 δόσεις την χτυπημένη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Τέλος, προσθέτω τα κόντιτα, τα φρέσκα φρούτα και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύω για να σκορπίσουν στο μείγμα και το αδειάζω στη φόρμα.

  4. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 5 ώρες.
    Για το σερβίρισμα, αναποδογυρίζω το παγωτό σε πιατέλα και γεμίζω το κέντρο με κόκκινα φρούτα. Σκορπίζω χρωματιστή τρούφα και σερβίρω αμέσως.

Σας ευχαριστώ!