Print Options:

Ομελέτα με κιμά και ντομάτα

Ομελέτα με κιμά και ντομάτα

Ασυνήθιστη αλλά απίθανα νόστιμη αυτή η ομελέτα. Ο αρνίσιος κιμάς δίνει τη χαρακτηριστική νοστιμιά του και τον προτείνω, αλλά αν δεν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο.

Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 30 mins Total Time: 40 mins
Servings 4
Υλικά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κιμάς αρνίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα ή μπούτι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού χυμός ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
  • 4 – 5 κλωστίτσες σαφράν, μουσκεμένες σε 1 κουτ. σούπας καυτό νερό για 15 λεπτά
  • 4 – 5 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, όταν κάψει καλά, ρίχνω τον κιμά και αρχίζω να να τον ανακατεύω αμέσως με μια ξύλινη κουτάλα, σχεδόν ασταμάτητα, μέχρι να αλλάξει καλά χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 7 - 8 λεπτά. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνω τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ και το διαλυμένο σαφράν (με το νεράκι του) και ανακατεύω καλά. Χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα με τον κιμά. Κλείνω την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνω τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύω για 10 λεπτά περίπου, ανακινώντας τακτικά την κατσαρόλα, μέχρι τα αυγά να ψηθούν και να σταθεροποιηθούν.

  3. Σερβίρω το φαγητό ζεστό και σκορπίζω σε κάθε μερίδα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Note

Αν σας έχει περισσέψει μαγειρεμένος κιμάς από χθεσινή συνταγή, προσπεράστε τα υλικά και το στάδιο με το μαγείρεμα του κιμά, και χρησιμοποιήσετε μόνο το σαφράν για να τον αρωματίσετε και τα αυγά για να τον μεταμορφώσετε σε νέο πιάτο.

Keywords: ομελέτα με κιμά,ντομάτα
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/omeleta-me-kima-kai-ntomata/

Σας ευχαριστώ!