Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ομελέτα με γαύρο

Ομελέτα με γαύρο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 300 γρ. γαύρος, καθαρισμένος από εντόσθια και κεφάλια, καλά πλυμένος και καλά στραγγισμένος
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση/Instructions
  1. Ζεσταίνω το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζω το γαύρο σε δόσεις, για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι να ροδίσει καλά. Στραγγίζω κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με αλάτι και πιπέρι.

  3. Ξαναβάζω όλες τις τηγανισμένες δόσεις γαύρου στο τηγάνι και αδειάζω τα αυγά. Ανακατεύω μια φορά και μετά αφήνω την ομελέτα να ψηθεί και τα αυγά να στερεοποιηθούν. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: ομελέτα με γαύρο

Σας ευχαριστώ!