Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ομελέτα φούρνου με αγκινάρες

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 συσκευασία αγκινάρες Μπάρμπα Στάθης (θα χρειαστούν περίπου 8 πάτοι αγκινάρες)
  • 8 αυγά
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 4-5 κλαδάκια φρέσκο μάραθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, για το σερβίρισμα
  • Φρέσκο μάραθο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • 1 super salad Ευεξία, Μπάρμπα Στάθης με μαρούλι butterhead, radicchio, βαλεριάνα & μείγμα ξηρών καρπών & φρούτων
  • Για την βινεγκρέτ
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι, στραγγιστό
  • 30 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από ½ ακέρωτο πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά. Στρώνω τις αγκινάρες σε μονή στρώση και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τες τακτικά.

  2. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τη γραβιέρα, τον μάραθο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρω το παραπάνω μείγμα σε ένα στρογγυλό σκεύος διαμέτρου 22-24 εκ. και στρώνω τις αγκινάρες κυκλικά. Ψήνω στον φούρνο για 20-25 λεπτά.

  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύω όλα τα υλικά της βινεγκρέτ. Σερβίρω τη super salad Ευεξία  ένα μεγάλο μπολ και σκορπίζω το μείγμα ξηρών καρπών & φρούτων από καρυδόψιχα, σταφίδα, κολοκυθόσπορο, κράνμπερι & γκότζι μπέρι  που περιέχει η συσκευασία. Ραντίζω με τη βινεγκρέτ.

  4. Βγάζω την ομελέτα από τον φούρνο και σερβίρω μαζί με τη σαλάτα.

Keywords: ομελέτα φούρνου με αγκινάρες

Σας ευχαριστώ!