Print Options:

Ντοματοσαλάτα με ελιές, φέτα και δυόσμο

Ντοματοσαλάτα με ελιές, φέτα και δυόσμο
Ratings 5 from 1 votes
Courses
Time
Prep Time: 15 15 mins Total Time: 15 mins
Servings 6
Υλικά
  • 250 γρ. φέτα της αρεσκείας μας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 4 μεγάλες, ώριμες αλλά σφικτές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 400 γρ. ντοματίνια (κατά προτίμηση από διάφορα χρώματα), κομμένα στη μέση
  • 1 μέτριο αγγούρι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • 4 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Θρυμματίζω τη φέτα σε ένα μπολ, προσθέτω τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύω καλά και αφήνω κατά μέρος.

  2. Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος στρώνω τις φέτες ντομάτας, τις πασπαλίζω με αλάτι και σκορπίζω πάνω τους το αγγούρι. Από πάνω βάζω τα κομμένα ντοματίνια, τα αλατίζω και ρίχνω τις ελιές.

  3. Σε ένα βαζάκι με βιδωτό καπάκι χτυπάω το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό, αλάτι και πιπέρι και περιχύνω τη σαλάτα. Τέλος, σκορπίζω το μείγμα φέτας-δυόσμου, ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: ντοματοσαλατα με ελιεσ

Σας ευχαριστώ!