Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ντομάτες λιαστές

Ντομάτες λιαστές
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Rest Time: 48 ώρα Total Time: 48 ώρες 15 λεπτά.
Υλικά
  • 1 κιλό μικρές ώριμες σφιχτές ντομάτες
  • 3 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Για τη συντήρηση
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο(μόνο τα φύλλα)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας ρίγανη αποξηραμένη
  • 4 κουτ. της σούπας βαλσαμικό ξίδι
Εκτέλεση
  1. Πλένω και στεγνώνω τις ντομάτες. Τις κόβω στη μέση και αφαιρώ τα σποράκια τους. Τις απλώνω σε μια επιφάνεια με σήτα ( ώστε να αερίζονται από κάτω), τις πασπαλίζω με το αλάτι και τη ζάχαρη και τις σκεπάζω με τουλπάνι ή τούλι, για να κρατήσω μακριά τα έντομα.

  2. Τις αφήνω για δύο μέρες στον ήλιο να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια τις βάζω σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και προσθέτω το βασιλικό, τη ρίγανη, το βαλσαμικό ξύδι και το ελαιόλαδο. Κλείνω το βαζάκι αεροστεγώς και το τοποθετώ στο ψυγείο.

Note

Μυστικό: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βαλσαμικό ξίδι με 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι, όπως κάνει η μητέρα μου. Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε 3-4 φυλλαράκια αρμπαρόριζας.

Keywords: ντοματες λιαστες

Σας ευχαριστώ!