Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ντομάτες γεμιστές με κριθαράκι, αμύγδαλα και δυόσμο

Ντομάτες γεμιστές με κριθαράκι, αμύγδαλα και δυόσμο
Αξιολογήσεις 4.5 από 2 ψήφους
Cooking Method ,
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 21 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 8 μέτρια ντομάτες, πλυμμένες
  • 200 γρ. κριθαράκι
  • 600 ml ζωμό κότας ή λαχανικών, καυτό
  • 50 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • ¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω τις ντομάτες από το πάνω μέρος. Με ένα μικρό κουτάλι αφαιρώ όση περισσότερη από τη σάρκα μπορώ και την κρατάω σε ένα μπολ.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνω το κριθαράκι και σοτάρω για 2 λεπτά. Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το ζωμό, μαγειρεύοντας με την τεχνική του ριζότο.

  3. Μόλις τελειώσω με τη διαδικασία, αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνω τα ντοματίνια, τα αμύγδαλα, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.

  4. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο ένα μικρό ταψάκι και τοποθετώ τις ντομάτες σε σειρά. Γεμίζω τις ντομάτες με το μίγμα του τηγανιού μέχρι επάνω (να δημιουργηθεί λοφάκι από το μείγμα).

  5. Λιώνω τη σάρκα από τις ντομάτες που έχω κρατήσει στο μπολ και τη ρίχνω στο ταψί.
    Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω τα γεμιστά από το φούρνο και μοιράζω τη φέτα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: ντοματες γεμιστες κριθαρακι

Σας ευχαριστώ!