Παίρνω παξιμάδια κριθαρένια ή σίτου και τα μουλιάζω κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα περιχύνω με ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές της σούπας για κάθε παξιμάδι), προσθέτω θρυμματισμένη φέτα ( 2-3 κουταλιές της σούπας για κάθε παξιμάδι) και τριμμένη ντομάτα ( 3-4 κουταλιές της σούπας για κάθε παξιμάδι). Πασπαλίζω με ρίγανη και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω κάπαρη(1 κουταλιά της σούπας για κάθε παξιμάδι), λίγο βασιλικό ή μέντα, ακόμη και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στο τέλος περιχύνω λίγο ελαιόλαδο (1 κουταλιά της σούπας).
Ιδέες για ντάκο αλλιώς…
Σας ευχαριστώ!