Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ντάκος

Ντάκος
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Total Time: 10 λεπτά.
Servings 2
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
  • 1 παξιμάδι κριθαρένιο ή σίτου
  • 3 κουτ. της σούπας φρεσκοτριμμένη ντομάτα
  • 3 κουτ. της σούπας φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κουτ. της σούπας κάππαρη
  • ρίγανη, ξερή
  • βασιλικό, δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Παίρνω παξιμάδια κριθαρένια ή σίτου και τα μουλιάζω κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα περιχύνω με ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές της σούπας για κάθε παξιμάδι), προσθέτω θρυμματισμένη φέτα ( 2-3 κουταλιές της σούπας για κάθε παξιμάδι) και τριμμένη ντομάτα ( 3-4 κουταλιές της σούπας για κάθε παξιμάδι). Πασπαλίζω με ρίγανη και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω κάπαρη(1 κουταλιά της σούπας για κάθε παξιμάδι), λίγο βασιλικό ή μέντα, ακόμη και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στο τέλος περιχύνω λίγο ελαιόλαδο (1 κουταλιά της σούπας).

  2. Ιδέες για ντάκο αλλιώς…

    • Ντάκος με μαριναρισμένο γαύρο με φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένο άνηθο και ελαιόλαδο.
    • Ντάκος με παντζαροσαλάτα και θρυμματισμένη φέτα, ρίγανη και ελαιόλαδο.
    • Ντάκος με λιαστή ντομάτα, φρέσκο βασιλικό, κατσικίσιο τυρί, ψιλοκομμένες ελιές και ελαιόλαδο.
    • Ντάκος με κομμάτια καρπούζι, θρυμματισμένη φέτα, ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα και ελαιόλαδο.
    • Ντάκος με κομμάτια πεπόνι, θρυμματισμένη φέτα, ψιλοκομμένο ζαμπόν και ελαιόλαδο.
    • Ντάκος με κόκκινες ψητές πιπεριές, θρυμματισμένη φέτα και ελαιόλαδο.
Keywords: ντακος

Σας ευχαριστώ!