Print Options:

Ντακάκια με ξίγαλο και ψητά φρούτα

Ντακάκια με ξίγαλο και ψητά φρούτα
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 6 6 mins Total Time: 21 mins
Servings 4
Υλικά
  • 8 ντακάκια κρίθινα ή ολικής αλέσεως
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γρ. ξίγαλο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 2 βανίλιες ή νεκταρίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο με τη ρίγανη, το δυόσμο και λίγο αλάτι.
    Λαδώνω ελαφρά τις φέτες των φρούτων και ψήνω στο γκρίλ ή σε τηγάνι-ψηστιέρα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

  2. Παίρνω τις σκελίδες σκόρδου και την τρίβω ελαφρά επάνω στα ντακάκια για να αφήσουν λίγο από τη μυρωδιά τους. Βρέχω ελαφρά τα ντακάκια και τα απλώνω επάνω σε μια πιατέλα.

  3. Μοιράζω το ξίγαλο σε όλα τα ντακάκια, «καρφώνω» επάνω από 1 φετούλα βανίλια ή νεκταρίνι και ραντίζω με το υπόλοιπο αρωματικό ελαιόλαδο.
    Σερβίρω αμέσως.

Keywords: ντακακια με ξιγαλο ψητα φρουτα

Σας ευχαριστώ!