\n | \n | \n | \n \n | \n |
20΄ | \n1ώ + 45΄ | \n6 μερίδες | \n- | \n \n[printfriendly] | \n
Υλικά | \nΕκτέλεση | \n
\n
|
\n
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνω τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρω το κρέας απ’ όλες τις μεριές, για 4-5 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και πασπαλίζω με το αλεύρι. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τα δαφνόφυλλα και το θυμάρι και ανακατεύω καλά. Προσθέτω βραστό νερό μέχρι το μέσον της κατσαρόλας και σιγοβράζω το κρέας με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 1 ώρα. \nΣε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρω τα κοκκάρια, τα καρότα, τις ρέβες για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτω και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα. \nΑφού έχει βράσει το κρέας για 1 ώρα, ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και προσθέτω τα λαχανικά του τηγανιού (τα αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα για να μην πάρω και το λάδι μαζί) και τις πατατούλες. \nΑφήνω το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά. Προσθέτω λίγο ζεστό νερό ακόμα και ρίχνω και τον αρακά. Ελέγχω το αλατοπίπερο και σιγοβράζω για άλλα 20 λεπτά. \nΑποσύρω το φαγητό από τη φωτιά και πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρω αμέσως. | \n
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνω τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρω το κρέας απ’ όλες τις μεριές, για 4-5 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και πασπαλίζω με το αλεύρι. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τα δαφνόφυλλα και το θυμάρι και ανακατεύω καλά. Προσθέτω βραστό νερό μέχρι το μέσον της κατσαρόλας και σιγοβράζω το κρέας με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 1 ώρα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρω τα κοκκάρια, τα καρότα, τις ρέβες για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτω και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
Αφού έχει βράσει το κρέας για 1 ώρα, ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και προσθέτω τα λαχανικά του τηγανιού (τα αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα για να μην πάρω και το λάδι μαζί) και τις πατατούλες.
Αφήνω το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά. Προσθέτω λίγο ζεστό νερό ακόμα και ρίχνω και τον αρακά. Ελέγχω το αλατοπίπερο και σιγοβράζω για άλλα 20 λεπτά.
Αποσύρω το φαγητό από τη φωτιά και πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!