Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μύδια αχνιστά με μυρωδικά και μουστάρδα

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 6 λεπ Total Time: 46 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 25 – 30 μύδια, καθαρισμένα
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού (150 ml) λευκό ξηρό κρασί ή μηλίτη αν θέλουμε
  • 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 1 ματσάκι μυρωδικών (μπουκέ γκαρνί), δεμένο με σπάγκο ή τυλιγμένο σε ένα κομάτι τουλπάνι (π.χ. μαϊντανό, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, δαφνόφυλλο)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ½ κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικού
  • 3 – 4 φυλλαράκια σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω τα μύδια σε μια λεκανίτσα με παγωμένο και αλατισμένο νερό για 2 – 3 ώρες ώστε να καθαριστούν από την άμμο και να μπορέσω να απομακρύνω ευκολότερα τα ξένα σώματα που είναι κολλημένα πάνω στο κέλυφος.

  2. Κατόπιν, παίρνω κάθε μύδι ξεχωριστά και με ένα μαχαίρι αρχίζω να απομακρύνω τα ασβεστολιθικά σώματα ή κάποιες μικρές πεταλίδες. Μετά, τραβάω δυνατά και προς τα έξω τον προ προσαγωγό του μυδιού δηλαδή, το σκληρό, ινώδες γένη και το ξεπλένω με άφθονο νερό.

  3. Σε μια ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι σοτάρω μαζί με το ελαιόλαδο και το βούτυρο τα κρεμμυδάκια. Προσθέτω την κρέμα σκόρδου, το μπουκέ γκαρνί, ανακατεύω και ρίχνω τα μύδια.

  4. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύω τη μουστάρδα με το κρασί και το ρίχνω στην κατσαρόλα. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύω καλά και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι.

Keywords: μυδια αχνιστα με μυρωδικα μουσταρδα

Σας ευχαριστώ!