Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Muffins βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας

Muffins βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
  • 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 125 ml γάλα φρέσκο
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • Για το στόλισμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ράσμπερις ή άλλα κόκκινα φρούτα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ, κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και τα αφήνω στην άκρη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο. Βουτυρώνω ένα ταψάκι με 12 θήκες για μάφιν (εγώ χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης με τετράγωνες θηκούλες).

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Προσθέτω τα στεγνά υλικά και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω απαλά.

  3. Μοιράζω το μείγμα στις θήκες μάφιν και ψήνω στο φούρνο για 5 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C αερόθερμο και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.

  4. Βγάζω τα μάφιν από το φούρνο, τα μεταφέρω σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και την άχνη σε σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρω τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνω μικρές ροζέτες επάνω στα μάφιν. Βάζω από ένα ράσμπερι και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Keywords: Muffins,βανίλιας,με,σταγόνες,σοκολάτας

Σας ευχαριστώ!