Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Muffins βανίλιας με κραμπλ καρυδιού

Muffins βανίλιας με κραμπλ καρυδιού
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
  • 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 70 ml γάλα
  • Για το κραμπλ
  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 70 γρ. καρύδια, τριμμένα
Εκτέλεση
    Για το κραμπλ
  1. Βάζω τα 4 υλικά σε ένα μπολ και δουλεύω με τα δάχτυλά μου για να ενωθούν σε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

  2. Για τα muffins
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Τοποθετώ 12 χάρτινες θήκες στην μαφινιέρα και την αφήνω στην άκρη.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέτω τα ασπράδια (ένα την φορά) και συνεχίζω το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα και να αφρατέψουν. Προσθέτω την βανίλια και το αλεύρι και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Τέλος, προσθέτω το γάλα, ανακατεύω καλά και μοιράζω το μείγμα στις θήκες.

  5. Πασπαλίζω με αρκετό κραμπλ σε κάθε μάφιν και ψήνω στο φούρνο για 18-20 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν.

Keywords: muffins βανίλιας με κραμπλ καρυδιού

Σας ευχαριστώ!