Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια μαφινιέρα και τοποθετώ από μια χάρτινη θηκούλα.
Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω το αυγό, τη βανίλια, το αλάτι, τη σόδα και το κακάο και συνεχίζω το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το λικέρ καφέ και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα, χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω το αλεύρι. Χτυπάω για 1-2 λεπτά και σταματάω το μίξερ.
Μοιράζω το μείγμα στις θηκούλες γεμίζοντάς τες κατά τα 2/3 του ύψους. Ψήνω τα μάφινς για 18-20 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, τα αφήνω να σταθούν για 10 λεπτά και τα ξεφορμάρω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Βάζω το τυρί κρέμα και το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψουν. Προσθέτω την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και το λικέρ καφέ και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτω σταδιακά την άχνη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη βουτυρόκρεμα.
Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω όμορφες κορυφούλες στα μάφινς. Στολίζω με χρωματιστή τρούφα και μικρά μπισκότα με τζίντζερ.
Σας ευχαριστώ!