Print Options:

Muffins με raspberries και μύρτιλα

Muffins με raspberries και μύρτιλα
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 25 mins Total Time: 40 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 12
Υλικά
    Για τα muffins
  • 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα σόδα μαγειρική
  • 320 γρ. γάλα
  • 125 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 130 γρ. ράσμπερις
  • 130 γρ. μύρτιλα
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • Για το κραμπλ
  • 65 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 35 γρ. βούτυρο
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
Εκτέλεση
    Για το κραμπλ
  1. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και δουλεύω με τα χέρια μου μέχρι να ενωθούν σε χοντρά ψίχουλα.

  2. Για τα μάφινς
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°c αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά 12 θήκες για μάφινς και βάζω από μια χάρτινη θήκη.

  4. Βάζω το βούτυρο σε ένα μπολ, προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω με το σύρμα. Ρίχνω το γάλα, ανακατεύω και προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύω. Προσθέτω το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύω και χωρίζω το μείγμα σε δύο μπολ. Ρίχνω στο ένα μπολ τα μύρτιλα και στο άλλο μπολ τα ράσμπερις.

  5. Muffins με raspberries και μύρτιλα

    Χρησιμοποιώντας ένα σκουμπ παγωτού γεμίζω τις θηκούλες των μάφινς. Σκορπίζω το κραμπλ και ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά.

Σας ευχαριστώ!