Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Muffins με 3 σοκολάτες

Muffins με 3 σοκολάτες
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
  • 320 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 320 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά + 20 γρ. επιπλέον για να λιώσουμε τη λευκή σοκολάτα
  • 170 γρ. γάλα φρέσκο
  • 50 γρ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο + λίγο για το άλειμμα στις φόρμες
  • 100 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή
Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβω τις σοκολάτες και τις βάζω σε τρία διαφορετικά μεταλλικά μπολ. Σε αυτό με την λευκή σοκολάτα προσθέτω τα 20 γρ. κρέμα γάλακτος. Λιώνω με τη σειρά τις τρεις σοκολάτες σε μπεν μαρί (στερεώνω διαδοχικά τα μπολ, επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς ο πάτος των μπολ να ακουμπάει στο νερό). Αφού λιώσουν, τις αφήνω κατά μέρος.

  2. Χτυπάω στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με την άχνη μέχρι να γίνει ένα πολύ αφράτο, λευκό μίγμα. Χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω σταδιακά την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το σπορέλαιο. Μόλις ενωθούν τα υλικά, ρίχνω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, την βανιλίνη και το αλάτι, και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

  3. Το μοιράζω ισόποσα στα τρια μπολ με τις σοκολάτες. Ανακατεύω καλά.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω καλά τις φόρμες για μάφιν (αν δεν έχω, χρησιμοποιώ αλουμινένιες μιας χρήσης).

  4. Με ένα κουτάλι, βάζω σε κάθε φορμάκι μικρές ποσότες από κάθε σοκολατένιο μίγμα, αρχίζοντας με τη μαύρη, μετά τη λευκή και τέλος με τη γάλακτος, φτιάχνοντας έτσι κεκάκια σε τρεις διαφορετικές στρώσεις.
    Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν καλά πριν σερβίρω.

Keywords: muffins με 3 σοκολάτες

Σας ευχαριστώ!