Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Μοιράζω 12 χάρτινες θήκες σε ένα ειδικό ταψάκι για μάφινς.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια.
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ρίχνω τα στεγνά υλικά στον κάδο. Μόλις αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτω εναλλάξ τις λιωμένες μπανάνες και την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί ένα υδαρό και κολλώδες μείγμα. Τέλος, προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω.
Μοιράζω το μείγμα στις χάρτινες θήκες φροντίζοντας να φτάνει μέχρι τη μέση του ύψους. Ψήνω τα μάφινς για 18-20 λεπτά. Βγάζω τα μάφινς σε σχάρα να κρυώσουν και ξαναγεμίζω τις θήκες με το υπόλοιπο μείγμα.
Βάζω την κοσκινισμένη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και την βανίλια και χτυπάω με το μίξερ χειρός προσθέτοντας σταδιακά από 2 έως 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό, κρεμώδες γλάσο.
Μοιράζω το γλάσο στα κρύα μάφινς και διακοσμώ με φετάκια από φρέσκες φράουλες και χρωματιστή τρούφα.
Σας ευχαριστώ!