Print Options:

Μπρόκολο γκρατέν με χοιρινή μπριζόλα

Μπρόκολο γκρατέν με χοιρινή μπριζόλα
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 30 30 mins Total Time: 45 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 1 κιλό μπρόκολο, χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 2 καρότα, κομμένα σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 150 γρ. χοιρινή μπριζόλα καπνιστή (αλλαντικό), κομμένη σε κύβους
  • 4 κουτ. σούπας Lurpak Soft
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 150 γρ. σκληρό τυρί Δανίας Arla, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα μπρόκολα και τα βράζω για 7-8 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν.

  2. Τα στραγγίζω και τα μεταφέρω σε ταψί φούρνου. Προσθέτω τα καρότα, την πιπεριά και την χοιρινή μπριζόλα και σκορπίζω το lurpak soft.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά και προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.

  4. Αδειάζω το μείγμα επάνω στα λαχανικά και πασπαλίζω με το τυρί. Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Keywords: μπροκολο γκρατεν χοιρινη μπριζολα

Σας ευχαριστώ!