Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

μπισκότα σιμιγδαλιού γεμιστά με πάστα σύκου

Μπισκότα σιμιγδαλιού με πάστα σύκου
<!-- [lt_recipe name=|ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΣΥΚΟΥ| servings=|25-30| prep_time=|30M| cook_time=|10M| total_time=|1H| summary=|DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Φανταστικό γλυκό με πλούσια θρεπτική αξία! Το σιμιγδάλι είναι μια τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που πέπτεται (χωνεύεται) με πιο αργό ρυθμό. Περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες και πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως πρωτεΐνη, βιταμίνες Ε και Β, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο. Τα σύκα, αποτελούν πηγή ασβεστίου και ινών και περιέχουν βιταμίνες Α, Β και C. Τέλος, η παρουσία του βουτύρου «απογειώνει» όχι μόνο γευστικά τη συνταγή, αλλά και θρεπτικά με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα του στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α για πιο υγιές δέρμα και μαλλιά και βέβαια σε ασβέστιο για ισχυρά οστά. Στην διατροφική μας εξίσωση δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την υπέροχη γεύση του πιάτου, η οποία προκύπτει από την παρουσία των παραπάνω μοναδικών τροφίμων. | print=|yes| ingredients=|500 γρ. χοντρό σιμιγδάλι ΗΛΙΟΣ;130 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο;40 ml ελαιόλαδο;1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας;1 κουτ. γλυκού αλάτι;140 ml νερό;Για τη γέμιση;500 γρ. μαρμελάδα σύκο;2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο;½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη;Ξύσμα από 1 πορτοκάλι| ]Για τη ζύμη: Βάζω σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το αλάτι, τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο και ανακατεύω με τα δάχτυλά μου για να βραχεί καλά το σιμιγδάλι. Προσθέτω το νερό σταδιακά, ανακατεύοντας με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη.;Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά.;Για τα μπισκότα: Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Βάζω το πρώτο μέρος ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Αφαιρώ το επάνω αντικολλητικό χαρτί και απλώνω σε όλη την επιφάνεια την γέμιση όσο γίνεται πιο λεία.;Βάζω το δεύτερο κομμάτι ζύμης ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και ανοίγω σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο επάνω από την πάστα σύκου και πιέζω να κολλήσει καλά. Το ύψος δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1½ εκ. αν το ύψος του είναι περισσότερο, πιέζω με τον πλάστη για να λεπτύνει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε τρίγωνα ή σε ρόμβους.;Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνω τα μπισκότα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.[/lt_recipe] -->

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Φανταστικό γλυκό με πλούσια θρεπτική αξία! Το σιμιγδάλι είναι μια τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που πέπτεται (χωνεύεται) με πιο αργό ρυθμό.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 10 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 41 λεπτά.
Servings 25
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Φανταστικό γλυκό με πλούσια θρεπτική αξία! Το σιμιγδάλι είναι μια τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που πέπτεται (χωνεύεται) με πιο αργό ρυθμό. Περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες και πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως πρωτεΐνη, βιταμίνες Ε και Β, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο. Τα σύκα, αποτελούν πηγή ασβεστίου και ινών και περιέχουν βιταμίνες Α, Β και C. Τέλος, η παρουσία του βουτύρου «απογειώνει» όχι μόνο γευστικά τη συνταγή, αλλά και θρεπτικά με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα του στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α για πιο υγιές δέρμα και μαλλιά και βέβαια σε ασβέστιο για ισχυρά οστά. Στην διατροφική μας εξίσωση δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την υπέροχη γεύση του πιάτου, η οποία προκύπτει από την παρουσία των παραπάνω μοναδικών τροφίμων.
Υλικά
    Για τη γέμιση
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. χοντρό σιμιγδάλι ΗΛΙΟΣ
  • 130 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 140 ml νερό
  • 500 γρ. μαρμελάδα σύκο
  • 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Οδηγίες
    Για τη ζύμη:
  1. blank Βάζω σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το αλάτι, τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο και ανακατεύω με τα δάχτυλά μου για να βραχεί καλά το σιμιγδάλι. Προσθέτω το νερό σταδιακά, ανακατεύοντας με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη.
  2. Για τη γέμιση:
  3. blank Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά.
  4. Για τα μπισκότα:
  5. blank Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Βάζω το πρώτο μέρος ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Αφαιρώ το επάνω αντικολλητικό χαρτί και απλώνω σε όλη την επιφάνεια την γέμιση όσο γίνεται πιο λεία.
  6. blankΒάζω το δεύτερο κομμάτι ζύμης ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και ανοίγω σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο επάνω από την πάστα σύκου και πιέζω να κολλήσει καλά. Το ύψος δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1½ εκ. αν το ύψος του είναι περισσότερο, πιέζω με τον πλάστη για να λεπτύνει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε τρίγωνα ή σε ρόμβους.
  7. blankΒάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνω τα μπισκότα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.
Keywords: μπισκότα σιμιγδαλιού γεμιστά πάστα σύκου

Σας ευχαριστώ!