Ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι 1½ φλιτζάνι νερό. Ρίχνω τα φακελάκια τσαγιού. Προσθέτω τις σταφίδες και τα σύκα και τα αφήνω να ενυδατωθούν για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάω το ανθότυρο, το ελαιόλαδο και 1-2 κουταλιές από το τσάι που ενυδατώνονται οι σταφίδες και τα σύκα.
Προσθέτω τα καρύδια, τη μέντα, τις σταφίδες και τα σύκα στραγγιγμένα, το ρόδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
Στρώνω με μεμβράνη 4 θήκες για μάφινς. Γεμίζω τις θήκες με το μείγμα και το πιέζω καλά. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω τις τυρόμπαλες στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
Ξεφορμάρω με τη βοήθεια της μεμβράνης και σερβίρω με αλμυρά κράκερς και τσιπς πάπρικας.
Σας ευχαριστώ!