Ρίχνω την κανέλα και το γαρύφαλλο και αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή, ελαστική με λαδωμένη υφή.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Το κόβω σε κομμάτια με βάρος περίπου 50 γρ. και τα πλάθω σε χονδρά στρογγυλά κουλούρια, δηλαδή στο κλασικό σχήμα του μουστοκούλουρου.
*Τα μαλακά μουστοκούλουρα, όπως και τα πασχαλινά περιέχουν αμμωνία. Ένα υλικό αρκετά έντονο σε μυρωδιά. Όσο τα κουλούρια είναι ζεστά, η μυρωδιά της αμμωνία είναι αρκετά εμφανής. Μόλις κρυώσουν εξαφανίζεται. Αν έχετε πρόβλημα με την ποσότητα, μπορείτε να μειώσετε την αμμωνία σε 10 γρ., αλλά και πάλι θα μυρίζουν όσο είναι ζεστά.
Σας ευχαριστώ!