Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μους χαλβά στο ποτήρι με μπανάνα και κόκκινα φρούτα

Μους χαλβά στο ποτήρι με μπανάνα και κόκκινα φρούτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης, ελαφριά ή εντελώς άπαχη (0% λιπαρά)
  • 200 γρ. χαλβάς του μπακάλη, βανίλια, θρυμματισμένος
  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα, καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 200 γρ, ανάμεικτα κόκκινα φρούτα, κατεψυγμένα (στους καταψύκτες των περισσότερων μεγάλων σούπερ μάρκετ) ή φρέσκα (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καλά μανάβικα)
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί (δηλαδή να σχηματίζονται κορυφές που να στέκονται).

  2. Δουλεύω στο μπλέντερ τον κομματιασμένο χαλβά με τις φέτες μπανάνας και το κονιάκ, μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα. Αδειάζω το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω σταδιακά τη σαντιγί, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με απαλές, μεγάλες και κυκλικές κινήσεις, για να μην χαθεί ο αέρας της και ξεφουσκώσει. Μοιράζω το μείγμα σε 4 - 6 γυάλινα ποτήρια, γεμίζοντάς τα κατά τα 3/4  και τα βάζω στο ψυγείο.

  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα κόκκινα φρούτα με τη ζάχαρη άχνη και τα αφήνω να βράσουν, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα φρούτα να λιώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει καλά. Συμπληρώνω με το μείγμα αυτό τις μους, γεμίζοντας τα ποτήρια μέχρι επάνω και σερβίρω.

Keywords: μους χαλβα στο ποτηρι μπανανα κοκκινα φρουτα

Σας ευχαριστώ!