Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μους σοκολάτας η αγαπημένη

Μους σοκολάτας η αγαπημένη
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Rest Time: 24 ώρα Total Time: 24 ώρες 15 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας ( τουλάχιστον 52% κακάο)
  • 1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος (36% λιπαρά)
  • 20 γρ. βούτυρο lurpak
  • 3 ολόκληρα αυγά ολόφρεσκα και βιολογικά κατά προτίμηση
  • 150 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβω τη σοκολάτα σε καθαρή επιφάνεια και μετά την μεταφέρω σε βαθύ μπολ. Ζεσταίνω καλά σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος με το γάλα. Αδειάζω το καυτό μίγμα της κρέμας γάλακτος στη ψιλοτριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύω καλά με αυγοδάρτη να λιώσει  η σοκολάτα. Κόβω το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και το προσθέτω στο λιωμένο μίγμα της σοκολάτας. Συνεχίζω το ανακάτεμα με τον αυγοδάρτη.

  2. Ξεχωρίζω τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους. Χτυπάω τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Στο τέλος προσθέτω έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζω για λίγο το χτύπημα.

  3. Μεταφέρω το 1/5 από το μίγμα της μαρέγκας στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύω ζωηρά. Κατόπιν μεταφέρω το μίγμα της σοκολάτας στο μίγμα της μαρέγκας και ανακατεύω μαλακά  με μια  σπάτουλα ζαχαροπλαστικής  με κυκλικές και απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.

Keywords: μους σοκολάτας η αγαπημένη

Σας ευχαριστώ!