Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μους από τυρί ανεβατό, με κονφί παντζαριών και μέλι

Μους από τυρί ανεβατό, με κονφί παντζαριών και μέλι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Rest Time: 3 ώρα Total Time: 3 ώρες 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
    Για τη μους
  • 200 γρ. τυρί ανεβατό
  • 25 γρ. μέλι
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί, κατά προτίμηση βιολογικό αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
  • Για το κονφί παντζαριών
  • 300 ml κόκκινο ξηρό κρασί, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού γλυκάνισο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 2 παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
Εκτέλεση
    Για τη μους
  1. Ρίχνω στον κάδο του μίξερ το τυρί ανεβατό, το μέλι, την κρέμα γάλακτος, το λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάω για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια αφράτη και λεία μους. Τη μεταφέρω σε μπολ και τη βάζω στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, μέχρι να σφίξει.

  2. Για το κονφί
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο, τη ρίγανη και τα μπαστουνάκια παντζαριών και τα βράζω  σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά (από τη στιγμή που θα πάρουν βράση).

  4. Για το σερβίρισμα
  5. Στραγγίζω τα μπαστουνάκια και τα μοιράζω σε 4 - 6 φαρδιά ποτήρια σαμπάνιας ή σε χαμηλά ποτήρια του ουίσκι. Στη συνέχεια τα γεμίζω με τη μους και σερβίρω.

Keywords: μους απο τυρι ανεβατο

Σας ευχαριστώ!