Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μυρμηγκάτο με καρύδα

Μυρμηγκάτο με καρύδα
Αξιολογήσεις 5 από 2 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
    Για το κέικ
  • 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 6 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
  • 40 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το σιρόπι
  • 500 ml νερό
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας γλυκόζη
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • Για το σερβίρισμα
  • Τρούφα σε όλη την επιφάνεια
  • Καρύδια, τριμμένη
  • Φλέικς Καρύδας
Εκτέλεση
    Για το σιρόπι
  1. Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζω για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.

  2. Για το κέικ
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ.

  4. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα και να ασπρίσει. Σταματάω το χτύπημα και προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πασπαλιστά (με κόσκινο). Ξεκινάω σε πολύ χαμηλή ταχύτητα το μίξερ και δουλεύω τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα. Τέλος, προσθέτω την τρούφα και το ινδοκάρυδο και μόλις σκορπίσει στο μείγμα σταματάω το χτύπημα. Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνω με μια σπάτουλα και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά.

  5. Αποσύρω το γλυκό από το φούρνο και ενώ είναι ακόμη καυτό, ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Το αφήνω σε σχάρα μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και να κρυώσει. Πασπαλίζω όλο το γλυκό με τρούφα και καρύδα και σερβίρω.

Keywords: μυρμηγκάτο με καρύδα

Σας ευχαριστώ!