Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Mini cheesecakes σοκολατένια

Mini cheesecakes σοκολατένια

Το αγαπημένο μας cheesecake τώρα και σε μίνι μπουκίτσες με γεύση σοκολάτας. Τα παιδιά θα το λατρέψουν, αλλά και οι μεγάλοι δεν θα αντισταθούν!

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 25 λεπ Rest Time: 4 ώρα Total Time: 4 ώρες 55 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
  • 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας τύπου Oreo
  • 45 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 280 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. κουβερτούρα
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, καλά χτυπημένα
  • Για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 50 γρ. φλέικς σοκολάτας
Εκτέλεση
    Για τις βάσεις
  1. Βάζω τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ καλά. Μοιράζω το μείγμα σε 12 θήκες για μάφινς και πιέζω με ένα κουτάλι για να γίνουν συμπαγής και ισόπαχες.

  2. Για τα cheesecakes
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 140°C στις αντιστάσεις. Λιώνω την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Προσθέτω την μισή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.

  4. Βάζω στην κουζινομηχανή το τυρί κρέμα και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω την ζάχαρη, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, την βανίλια και το αλάτι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Σταματάω την κουζινομηχανή και προσθέτω το μείγμα σοκολάτας και τα αυγά και ανακατεύω με μια σπάτουλα.

  5. Μοιράζω το μείγμα στις βάσεις και ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο τα αφήνω να κρυώσουν, τα ξεφορμάρω και τα μεταφέρω στο ψυγείο για 4 ώρες.

  6. Λιώνω λίγη κουβερτούρα και διακοσμώ με μικρές γραμμές. Σκορπίζω λίγες φλοίδες σοκολάτας και σερβίρω αμέσως.

Keywords: mini cheesecakes σοκολατένια

Σας ευχαριστώ!