Πλένω το μήλο και το τρίβω από το χοντρό του τρίφτη, σε ένα μπολ. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά. Αφήνω το μείγμα στην άκρη.
Λαδώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 12x24 εκ. και στρώνω στη βάση με αντικολλητικό χαρτί. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο.
Σε ένα μπολ βάζω το σπορέλαιο, το γάλα, το μηλόξιδο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύω με το σύρμα. Ρίχνω πασπαλιστά, πρώτα το αλεύρι βρώμης και μετά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύω. Προσθέτω τελευταίο το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω.
Πλένω τα μήλα, τα κόβω στη μέση, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω σε λεπτά φετάκια. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, ισιώνω με ένα κουτάλι και το καλύπτω με το μείγμα της επιφάνειας. Τοποθετώ σε σειρές τα φετάκια των μήλων και ψήνω στο φούρνο για 50-55 λεπτά.
Αφήνω τη μηλόπιτα για 15 λεπτά πριν την ξεφορμάρω.
Σερβίρω πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Σας ευχαριστώ!