Print Options:

Μηλόπιτα vegan με κραμπλ καρυδιού

Μηλόπιτα vegan με κραμπλ καρυδιού
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 50 50 mins Rest Time: 170 170 mins Total Time: 3 hrs 55 mins
Servings 6
Υλικά
  • 200 γρ. αλεύρι βρώμης, Μύλοι Δάκου
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 1 μήλο πράσινο
  • 1 μήλο κόκκινο
  • 190 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 240 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 120 γρ. σπορέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • Για το κραμπλ
  • 1 μέτριο μήλο
  • 40 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
Εκτέλεση
    Για το κραμπλ
  1. Πλένω το μήλο και το τρίβω από το χοντρό του τρίφτη, σε ένα μπολ. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά. Αφήνω το μείγμα στην άκρη.

  2. Για τη μηλόπιτα
  3. Λαδώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 12x24 εκ. και στρώνω στη βάση με αντικολλητικό χαρτί. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο.

  4. Σε ένα μπολ βάζω το σπορέλαιο, το γάλα, το μηλόξιδο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύω με το σύρμα. Ρίχνω πασπαλιστά, πρώτα το αλεύρι βρώμης και μετά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύω. Προσθέτω τελευταίο το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω.

  5. Πλένω τα μήλα, τα κόβω στη μέση, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω σε λεπτά φετάκια. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, ισιώνω με ένα κουτάλι και το καλύπτω με το μείγμα της επιφάνειας. Τοποθετώ σε σειρές τα φετάκια των μήλων και ψήνω στο φούρνο για 50-55 λεπτά.

  6. Αφήνω τη μηλόπιτα για 15 λεπτά πριν την ξεφορμάρω.
    Σερβίρω πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Keywords: μηλόπιτα, μήλα, καρύδια, κραμπλ, αλεύρι βρώμης, vegan, vegetarian, κανέλα, εύκολο,

Σας ευχαριστώ!