Από τις πιο εύκολες και γρήγορες μηλόπιτες που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε. Το πετιμέζι είναι από τα πιο αγαπημένα μου υλικά και σ’ αυτό το γλυκό δίνει μοναδική γεύση και αρώματα.
Σε ένα μπολ βάζω τις φέτες μήλου και ραντίζω με το πετιμέζι
Τα αφήνω να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα στοιχεία της μηλόπιτας
Βάζω το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι, χτυπάω με το σύρμα και βάζω σε μέτρια φωτιά
Ανακατεύω συνεχώς για 6-7 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα
Αποσύρω από τη φωτιά και αρωματίζω με κανέλα, ξύσμα λεμονιού ή βανίλια
Την αφήνω να κρυώσει και τη μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα
Προσθέτω το γάλα και μόλις ενωθεί στα υλικά προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πασπαλιστά
Ανακατεύω με μια μαρίζ και προσθέτω τα μήλα
Βουτυρώνω καλά ένα τετράγωνο ταψάκι 20x20 εκατοστών ή παραλληλόγραμμο 18x24 εκατοστών
Αδειάζω το μείγμα του κέικ στο ταψάκι και το απλώνω να καλύψει όλη τη φόρμα
Πάνω από το μείγμα βάζω την κρέμα διακοσμώντας όλη την επιφάνεια με «κορδόνια» κρέμας
Στολίζω με τα φετάκια μήλου και ραντίζω με λίγο από το πετιμέζι
Ψήνω τη μηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι για 35-40 λεπτά
Σας ευχαριστώ!