Βάζω τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και την ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Προσθέτω το καυτό νερό (με προσοχή) και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα καραμελένιο σιρόπι. Αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις και αποσύρω από τη φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση και την αφήνω στην άκρη.
Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ 2-3 λεπτά. Προσθέτω το βούτυρο και δουλεύω μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί ένα απαλό, κρεμώδες μείγμα.
Προσθέτω το αλάτι, την κανέλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Ρίχνω το αλεύρι, ανακατεύω για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τέλος, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ. Κάνω ένα δυνατό ανακάτεμα και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνω καλά την επιφάνεια και σκορπίζω τους κύβους των μήλων. Ρίχνω το κρύο σιρόπι καραμέλας και ψήνω στο φούρνο για 50 λεπτά.
Αποσύρω από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά (όχι περισσότερο, γιατί η καραμέλα θα κολλήσει) και αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
Σας ευχαριστώ!