Print Options:

Μηλόπιτα με καραμέλα

Μηλόπιτα με καραμέλα
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 50 mins Total Time: 1 hr 10 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 8
Υλικά
    Για την καραμέλα
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλ. καυτό νερό
  • Για το κέικ
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 120 ml κρέμα γάλακτος, Arla
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2 μήλα, πλυμμένα και κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση
    Για την καραμέλα
  1. Βάζω τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και την ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Προσθέτω το καυτό νερό (με προσοχή) και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα καραμελένιο σιρόπι. Αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις και αποσύρω από τη φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει.

  2. Για το κέικ μηλόπιτα
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση και την αφήνω στην άκρη.

  4. Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ 2-3 λεπτά. Προσθέτω το βούτυρο και δουλεύω μέχρι να ενωθούν και να δημιουργηθεί ένα απαλό, κρεμώδες μείγμα.

  5. Προσθέτω το αλάτι, την κανέλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Ρίχνω το αλεύρι, ανακατεύω για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τέλος, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ. Κάνω ένα δυνατό ανακάτεμα και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνω καλά την επιφάνεια και σκορπίζω τους κύβους των μήλων. Ρίχνω το κρύο σιρόπι καραμέλας και ψήνω στο φούρνο για 50 λεπτά.

  6. Μηλόπιτα με καραμέλα

    Αποσύρω από το φούρνο, το αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά (όχι περισσότερο, γιατί η καραμέλα θα κολλήσει) και αναποδογυρίζω σε πιατέλα.

Σας ευχαριστώ!