Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

μιλφέιγ τσιπούρας με μελιτζάνα, πάστα ελιάς και ντομάτες

τσιπούρα μιλφέιγ
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 51 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Κάτω από το φωτεινό ήλιο, εκεί όπου το ιδανικό κλίμα συναντά τη θάλασσά µας και την υπέροχη ελληνική φύση, τα φρέσκα ελληνικά ψάρια συλλέγουν γεύσεις και αρώµατα της Ελλάδας, μεγαλώνουν σε ένα πλούσιο, παρθένο περιβάλλον και τρέφονται με πιστοποιημένες GMO free τροφές, ιχθυέλαια και ιχθυάλευρα υψηλής διατροφικής αξίας. Τα ψάρια με την ταυτότητα FISH FROM GREECE, προσφέρονται για γαστριμαργικές εμπειρίες που περικλείουν το γευστικό πλούτο και τη νοστιμιά της παράδοσής µας. Συγκεκριμένα, στις τσιπούρες FISH FROM GREECE περιέχονται βιταμίνες, όπως η Α, απαραίτητη για την ανάπτυξη και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η βιταμίνη D, που συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου και βιταμίνες B, όπως η Β6 που συμβάλλει στην σύνθεση αμινοξέων και την παραγωγή ενέργειας. Φυσικά, μας προσφέρουν Και πολύτιμα ω-3 λιπαρά, που συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.
Υλικά
    Για τα λαχανικά
    Για το σερβίρισμα
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 4 φιλέτα τσιπούρας ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece
  • 150 γρ. πάστα μαύρης ελιάς
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • 1 μελιτζάνα λευκή, κομμένη σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • 2 ντομάτες μεγάλες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 150 γρ. πάστα μαύρης ελιάς
  • 50 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ράντισμα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
Οδηγίες
    Για τα λαχανικά:
  1. blank Ανεβάζω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C. Κόβω τις μελιτζάνες σε στρογγυλές φέτες, τις αλατίζω και τις αφήνω για 15 λεπτά. Ξεπλένω τις μελιτζάνες, τις σκουπίζω, αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Τις απλώνω σε μια λαμαρίνα και της ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Συναρμολόγηση:
  3. blank Σε ένα μπολ ανακατεύω την πάστα ελιάς, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και το μοιράζω σε δύο πιάτα. Τοποθετώ μια ψημένη μελιτζάνα, 1 φέτα ντομάτας, 1 φιλέτο τσιπούρας και επαναλαμβάνω της στρώσεις τελειώνοντας με ένα φιλέτο ψαριού. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και στολίζω με κλαδάκια θυμάρι. Σερβίρω αμέσως.
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: μιλφέιγ τσιπούρας μελιτζάνα

Σας ευχαριστώ!